США відреагували на візит Путіна до Пекіну

США відреагували на візит Путіна до Пекіну

Сполучені Штати Америки виявили занепокоєння щодо продовження Китаєм відносин з Російською Федерацією.

Зустріч президента Росії Володимира Путіна з китайським лідером Сі Цзіньпіном в Пекіні надала можливість російському диктатору активізувати ворожі дії проти України, заявили представники Державного департаменту США. Вони відзначили невдале прояв підтримки Росії, яка продовжує вести незаконну та жорстоку війну проти України.

Позиція Держдепу США, щодо неприпустимості надання Путіну платформи для пропаганди його агресії проти України, вже відома у всьому світі. В американському дипломатичному відомстві наголосили на необхідності запобігання подальшому розширенню цієї підтримки.

Не змінилася також позиція Китаю. Президент Сі Цзіньпін назвав Путіна "старим другом" і висловив ініціативу створення альтернативної моделі розвитку для світу. Це заявлення було зроблено під час зустрічі з Путіним у Пекіні.

У свою чергу, Путін заявив, що Україна вже почала розглядати можливість переговорів з Росією і це є позитивним рухом у правильному напрямку. Однак він вважає, що досить нестачає скасування декрету, що забороняє проведення переговорів. Про це Путін повідомив на пресконференції у Китаї після візиту.

Читайте також: