Стало відомо, чому нові керівники військкоматів не виконують плани з мобілізації

Президент України Володимир Зеленський влітку замінив керівників обласних Територіальних Центрів Консолідації (ТЦК) бойовими офіцерами, але плани з мобілізації виконуються ще гірше. Роман Костенко, секретар комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, пояснив у інтерв'ю «Новій Газеті», чому так відбувається.

Костенко зазначив, що робота з мобілізації дуже складна для тих, хто має досвід бойових дій, оскільки вона передбачає виконання різних завдань. Вона пов'язана зі співпрацею з місцевими органами самоврядування, правоохоронними органами та підприємствами.

За словами Костенка, військкомам необхідно розуміти, як ефективно виконувати завдання з мобілізації, тому це вимагає багато часу та зусиль. Він також відзначив, що нові керівники ТЦК можуть бути налаштовані на уникнення помилок.

Президент Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому було розглянуто питання мобілізації, демобілізації, ТЦК, ВЛК, ротації та служби строковиків. Секретар РНБО Олексій Данилов також повідомив, що питання демобілізації українських військовослужбовців, які вже завершили строк служби, було обговорено на Ставці Верховного Головнокомандувача 24 листопада.