"Стане головним роком": у ДСНС розповіли про плани на звільнених територіях

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій планують отримати до кінця року 28 машин механізованого розмінування.

Про це повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС Сергій Рева під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"На кінець минулого року ми вже мали 33 такі машини. На сьогодні у нас є домовленості, є запевнення від наших партнерів, що до кінця цього року ми будемо мати ще 28 таких машин. Тобто ту амбітну ціль, яка була поставлена у минулому році - 60 машин, ми закриємо", - заявив Рева.

За словами представника ДСНС, з розширенням деокупованих територій рятувальникам буде потрібно ще більше таких машин, але це буде поступово і зі збільшенням підрозділів.

Рева зазначив, що за допомогою наявних 33 спецмашин вже проведено розмінування понад 530 гектарів, і ця робота триває.

Відповідаючи на запитання про найефективніші технології, він наголосив, що машини механізованого розмінування є самими ефективними, оскільки дозволяють зберегти життя і здоров'я піротехніків та громадян.

"Одне збережене життя піротехніка, на моє переконання, це, можна сказати, сотні збережених життів звичайних громадян", - підкреслив він.

Також він зазначив, що застосування безпілотних літальних апаратів (БПЛА) виявилося ефективним у процесі розмінування, хоча їх впровадження тільки починається і цей рік буде важливим для розвитку цієї галузі.

Читайте також: