Страйк на кордоні: посол Зварич звернувся до польських перевізників

Польські перевізники припиняють блокувати дорогу біля трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною. Посол України в Польщі, Василь Зварич, заявив, що таке рішення є невдалим кроком задля України, яка страждає від російської агресії. Це також загрожує коридорам солідарності між Україною та ЄС. Дипломат закликав до припинення блокування кордону.

Сьогодні, 6 листопада, почався страйк польських перевізників, через який ускладнюється рух вантажівок з Польщі. Вантажний транспорт поступово був заблокований після 13:00 у напрямку пунктів пропуску "Ягодин-Дорохуськ", "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська-Хребене". Ускладнення руху можливе як на в'їзд до Польщі, так і на виїзд.

Раніше повідомлялося, що митний пост "Ягодин" Волинської митниці був паралізований. Акція протесту польських перевізників розпочалася о 13:20 за київським часом 6 листопада 2023 року. Організатори акції ставлять перед собою основні вимоги, такі як привернення уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, і заборона на реєстрацію транспортних компаній з капіталом, що походить із України. За попередньою інформацією, протестувальники будуть пускати по одному вантажному транспортному засобу в обох напрямках протягом години.