Святкування перемоги на виборах закінчилося для турецького політика трагедією (відео)

Представник опозиції загинув у наслідок обвалення балкона

У Туреччині заступник голови відділення Республіканської народної партії, Мехмет Палаз, втратив життя під час святкування перемоги на виборах. Він загинув внаслідок обвалення балкона під час святкування на вулиці. За інформацією Genccivril Gazetesi, він помер у лікарні через тяжкі травми.

Раніше було оголошено про перемогу Кадіра Татіка, який представляє Республіканську народну партію, на виборах у Таваському окрузі. Його прихильники святкували цю перемогу на вулиці біля будинку партії.

Деякі присутні піднялися на другий поверх будівлі, але один з балконів не витримав і обвалився. Як результат, постраждало вісім людей, троє з них у важкому стані.

Під час обвалення балкона Мехмет Палаз отримав удар по голові. Його доставили до міської лікарні у Памуккалі, де він помер 1 квітня.

Це перша перемога опозиційної партії в Туреччині за останні 20 років. 31 березня Республіканська народна партія обійшла правлячу партію президента Ердогана. Цей політичний удар був підготовлений протягом 9 місяців після президентських перегонів, в яких Ердоган отримав більшість голосів.

За останніми підрахунками (станом на 8:00 ранку) у опозиційної Республіканської народної партії 37,7% голосів при явці у 78,5% виборців.