Світ має силу і вона має спрацювати зараз, щоб зупинити Росію, - Зеленський

Український президент Володимир Зеленський звернувся до народу у зв'язку з наближенням 695-ї доби бойових дій на сході країни.

Поважаю всіх героїв, які відстоюють нашу незалежність, - заявив Зеленський. - Я разом з усіма українцями щодня думаю про вас. До речі, на фінансування армії радянського режиму віддавалось 30% бюджету, нам потрібно 5-6%. У мене немає військового бюджету, державний бюджет - це бюджет всіх громадян. Ці гроші ми віддаємо для вас, герої.

Президент висловив пошану та підтримку усім військовим, які захищають незалежність країни. Він також наголосив на тому, що фінансування армії повинно зростати, адже це є необхідною умовою для успішного ведення бойових дій.

Важливість військового бюджету

Зеленський зазначив, що в Україні не існує окремого військового бюджету, оскільки державний бюджет є бюджетом всіх громадян. Президент нагадав, що колишній радянський режим виділяв 30% бюджету на фінансування військових потреб, тоді як Україна виділяє всього 5-6%. Зеленський закликав до збільшення фінансування військової сфери для забезпечення національної безпеки.