The Economist опублікував обкладинку-ребус з прогнозом на наступний рік (фото)

The Economist, британське видання, пропонує свій варіант прогнозу на 2024 рік, який вони вирішили викласти у формі ребусу. Цей ребус обкладинки включає різні теми, такі як конфлікт України з Росією, вибори у США та інших країнах, події на Близькому Сході, розвиток штучного інтелекту та багато іншого.

The Economist вбачає своє завдання у тому, щоб допомогти людям розібратися у швидко змінюючомуся світі, де вони живуть. Тому, вони запрошують читачів долучитися до вивчення майбутніх тенденцій у виданні The World Ahead 2024.

На обкладинці можна побачити скриньку, схожу на ту, що використовують для виборів, з пісочним годинником над нею. По обидва боки від годинника зображені президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін, які замислено дивляться одне на одного. Під скринькою розміщені дві півкулі, з боків яких зображені лідери США Джо Байден і Китаю Сі Цзіньпін, які видаються розгубленими та дивляться в різні сторони.

Одна з ключових тем, на яку The Economist звертає увагу, це вибори, які відбудуться у 2024 році у багатьох країнах. Зазначається, що цього року заплановані понад 70 виборів, в яких візьмуть участь приблизно 4,2 мільярда людей. Але поза цією великою кількістю виборів, багато з них не будуть вільними або справедливими.

Глобальний вибір Америки

The Economist також звертає увагу на глобальний вибір Америки, який прогнозується наступного року. Суди та виборці внесуть свої рішення щодо Дональда Трампа, який може зміцнити своє президентство або втратити його. Результати цих виборів мають великий вплив на різні сфери, від кліматичної політики до підтримки України.

Допомога Європи для України

Другою важливою темою є допомога Європи для України. The Economist вважає, що Європа повинна надати Україні військову та економічну підтримку для тривалої боротьби, а також відкрити шлях до можливого членства в ЄС. Це, за їхньою думкою, правильне рішення та гарантія проти ризику, який носить можливий повернення Трампа до влади та відмову від підтримки.

Заворушення на Близькому Сході

Іншою важливою темою є заворушення на Близькому Сході. The Economist стверджує, що конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом змінили глобальне уявлення про палестинські питання, і це може мати наслідки не лише для регіону, але й для самої Америки.

Суперництво США та Китаю

The Economist наголошує на конфлікті між США та Китаєм, який розгорнувся не лише на Україні, але й у секторі Гази. Росія також поступово втрачає свій вплив. Заморожені конфлікти загострюються, і світ готується до нового етапу, коли період "однополярності" Америки давно минув.

Незалежно від цих глобальних подій, The Economist акцентує увагу на конкуренції країн за ресурси, впливі штучного інтелекту та ідеологічних розбіжностях. Все це становитиме великі виклики для майбутнього розвитку світу.

Разом з тим, американський журнал Time присвятив свою обкладинку президенту України Володимиру Зеленському та його боротьбі за допомогу Україні. За словами журналу, Володимир Зеленський - це самотня боротьба та віра в перемогу.

The Economist також прогнозує, скільки триватиме війна в Україні. Однак, це питання залишається відкритим і потребує більш детального вивчення.