Time назвав людину року: на щастя, це не Путін

Журнал Time визначив «Людину року» 2023 - це американську співачку Тейлор Свіфт, яка вже отримала 11 нагород Греммі. Редакція вже мала вибір у 2022 році, коли «український дух» та президент України Володимир Зеленський були признані «Людиною року».

У списку претендентів на звання «Людини року» були поруч з Тейлор Свіфт такі особи, як російський диктатор Володимир Путін, китайський президент Сі Цзіньпін, король Великої Британії Чарльз III, генеральний директор OpenAI Сем Альтман, прокурори екс-президента США Дональда Трампа, а також лялька Барбі з фільму та інші.

  • Артистичні досягнення Тейлор Свіфт, включаючи культурні, критичні та комерційні, настільки багатогранні, що перелічувати їх необхідністью здається неприйнятним на сторінках Time.

Вона займає виняткове місце серед поп-зірок, поруч з такими іменами, як Елвіс Преслі, Майкл Джексон і Мадонна. Як авторка пісень її порівнюють з Бобом Діланом, Полом Маккартні та Джоні Мітчелл. Як бізнес-леді, вона побудувала імперію, яка оцінюється на понад 1 мільярд доларів", - зазначається в статті.

Українці вже висловили свою реакцію на перемогу Тейлор Свіфт у соціальних мережах.

Варто згадати, що журнал Time включив Володимира Путіна до шорт-листа претендентів на звання «Людини року» у 2023 році. Також до цього списку потрапили Сі Цзіньпін, Карл III та Тейлор Свіфт.

Видання Financial Times обрало Володимира Зеленського «Людиною року 2022». Президент України став символом мужності та стійкості українського народу у боротьбі проти російської агресії.

Також варто згадати, що і Pутін, і Трамп вже отримували звання «Людини року». Путін отримав це признання в 2007 році, а Трамп після перемоги на виборах у 2016 році. Вони також з'являлися у списку претендентів у 2018 році, коли Трамп був включений в нього.