Трамп підштовшуватиме Україну до переговорів з РФ у разі переобрання – ЗМІ

Трамп хоче мирних переговорів між Україною і Росією

За даними видання Bloomberg, колишній президент США Дональд Трамп планує домагатися мирних переговорів між Україною та Росією у разі свого переобрання на виборах у листопаді 2024 року.

Зазначається, що радники Трампа розглядали можливість організації переговорів за столом між президентами України Володимиром Зеленським та РФ Володимиром Путіним.

"Погроза зупинити військову допомогу США може допомогти посадити Україну за стіл переговорів, а загроза збільшення американської допомоги може підштовхнути Росію", - заявив один з радників.

Також в матеріалі згадується, що Ларрі Кудлоу та Роберт О'Браєн, радники Трампа, публічно вимагали посилення санкцій проти Центрального банку Росії, щоб вплинути на Путіна.

Окрім цього, Трамп планує скоротити зобов'язання перед деякими країнами-членами НАТО та розглядає питання реформування альянсу у дворівневий. Стаття 5, яка передбачає спільний захист нападу на будь-якого члена альянсу, буде застосовуватися лише до країн, які виконують вимоги щодо витрат на оборону.

Також розглядається введення нових тарифів для країн, які не досягають поставленої цілі.

За даними агентства, якщо такі ініціативи будуть реалізовані, це переверне політику США останніх десятиліть та ослабить Альянс, який впливає на європейську безпеку з часів холодної війни. Крім того, це також викличе занепокоєння союзників в Азії щодо зобов'язань США в боротьбі з Китаєм.

Проте інформатори зазначили, що жодне політичне рішення поки не остаточне.

Джерело: Слово і Діло