Трамп пригрозив Сі Цзіньпіну перед виборами - The Hill

Трамп пригрозив Сі Цзіньпіну перед виборами - The Hill

Перед виборами Дональд Трамп та його радники з зовнішньої політики погрожували проводити більш агресивну політику відносно Китаю, повідомляє The Hill.

Зазначається, що колишні чиновники Трампа, які можливо працюватимуть у його другому терміні, говорять про потребу збільшення військової потужності США в Азії та встановлення мит на китайський імпорт.

"Не буває випадкової війни. Зосередженість Вашингтона на несвідомих конфліктах можливо підштовхнула Пекін до більш агресивної поведінки", - сказав колишній заступник радника Трампа з національної безпеки Метт Поттінджер.

Він закликав збільшити військовий бюджет Америки на 800 мільярдів доларів, стверджуючи, що це необхідно для підтримки України в її оборонній війні з Росією та стримування китайської агресії в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Екс-радник Трампа з національної безпеки Роберт О'Браєн закликав "розгорнути всю морську піхоту в Тихому океані", збільшити протиракетну оборону та флот винищувачів, а також перекинути авіаносець ВМС з Атлантики в Тихий океан.

Зазначається, що Трамп вже давно висловлювався дуже настійно про Китай, навіть коли він знаходився в захваті від сили лідера Сі Цзіньпіна.

Джерело: УНІАН

Читайте також: