Трамп та Байден обмінялися звинуваченнями через війну в Україні

Трамп та Байден обмінялися звинуваченнями через війну в Україні

Перші теледебати між Байденом і Трампом перед президентськими виборами в США стали особливо гострими у полеміці щодо війни в Україні. Трамп заявив, що якби він був президентом, Путін не вторгався б до України. Він також пообіцяв закінчити цю війну і сприяти порозумінню між Зеленським і Путіним.

Трамп критично відгукнувся про допомогу Україні, стверджуючи, що Зеленський приходить до США зі 60 млрд доларами в кишені і це треба припинити. Він також обвинуватив Байдена у ескалації конфлікту, стверджуючи, що веде до третьої світової війни і забрав у Росії багато земель. Трамп стверджує, що війна в Україні була зайва і тепер Путін захопить країну. Він вважає, що Байден поставив США у погану позицію і Україна не зможе виграти війну.

Байден жорстко засудив позицію Трампа щодо НАТО, назвавши Путіна військовим злочинцем. Він попередив про можливе розширення агресії Путіна і загрозу для Польщі, Білорусі та інших країн НАТО.

Дебати чітко показали різницю в поглядах між кандидатами на ключові питання зовнішньої політики, особливо щодо війни в Україні та ролі США на міжнародній арені.

Читайте також: