Три локації Яремче, про які мало знають туристи

Цьогоріч Карпати стали найпопулярнішим напрямком для відпочинку українців.

Сюди приїздять з усіх куточків нашої держави, аби трохи перепочити та набратися сил. Серед усіх місцин цього регіону особливою популярністю користується Яремче мальовничий гірський курорт з великою кількістю цікавих локацій, пише obozrevatel.

Зазвичай звідси курсують десятки екскурсій на Говерлу, Чорну Гору, водоспади, у Ворохту… Але розкажемо, що подивитися у самому місті.

Парк "Карпати в мініатюрі"

Якщо маєте лише кілька днів на відпочинок, а хочете побачити більше всього цікавого то відвідайте цей мініпарк. Він розташований в урочищі річки Жонка по вулиці Михайла Грушевського. Від всім відомого вольєрного господарства до цієї локації йти не більше 10 хвилин.

Тут ви побачите багато макетів відомих споруд, пам'ятників, церков та навіть гірських масивів, зменшених у цілих 25 разів. Точність відтворення цих пам'яток вражає. Цікаво, що деякі з мініатюр показують не сучасний вигляд об'єкту, а початковий. Так, наприклад, тут можна побачити, якою була обсерваторія "Білий Слон" на горі Піп Іван, яка вже багато років не працює, тому від неї залишилися самі руїни.

Вхід на територію коштує 50 гривень. Важливо зазначити, що парк досить невеличкий за розміром, але вартий вашої уваги. Поруч знайдете кілька маленьких мостів через річку Жонку, набережну, де можна доторкнутися до льодяної гірської води, та альтанки для відпочинку.

Прихована пасіка

Якщо трохи піднятися вулицею, що йде паралельно джерельцю Багрівець, то можна знайти неймовірно мальовничий куточок. Тут, серед гір вздовж дороги, ви побачите кілька будиночків та справжню карпатську пасіку.

Це місце дуже відрізняється від всього того, що ви бачили в Яремчі. Тут немає натовпів туристів, галасливих ринків, екскурсійних компаній, що намагаються всунути вам у руки чергову листівку. Лиш тиша, спокій і природа.

На цих пагорбах під однією з яблунь можна просидіти цілий день. Єдине, що відволікає від медитативної краси це квадроцикли, які цією дорогою їдуть до одного з місцевих водоспадів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

До речі, цим маршрутом також можна покататися на конях. Шлях доволі простий і триває лише пів години в одну сторону. За цей час ви вдосталь насолодитеся тутешніми краєвидами і розповідями гіда про Яремче. Якщо ж ви захочете сховатися від сонячних променів, то заверніть у ліс, що буде супроводжувати вас весь шлях. Так ви вийдете до берегів Багрівця. Тут можна розстелити ковдрочку та влаштувати імпровізований пікнік.

Церква Петра і Павла

Мало хто знає, що зовсім поруч від пасіки (а точніше, навпроти неї) розташована одна з найновіших та найцікавіших святинь Яремчі богослужбова каплиця Петра і Павла. Щоб її знайти, вам доведеться піднятися дорогою ще на кілька метрів та звернути ліворуч. Навряд ви пропустите поворот, адже він там всього один.

Святиню побудували на цьому місці відносно нещодавно у 2000 році за задумом греко-католицького місіонера, священика та колекціонера Ярослава Свищука. Саме він наприкінці минулого століття озвучив ідею створення нової релігійної споруди, а потім займався пошуком спонсорів та розписом церкви.

Місцевість, де розташована святиня, називається урочище Багрівець. Поруч карпатські пагорби, приватні будинки, грунтова дорога та кладовище.

З усіх сторін святиня огорожена металевим парканом з гарною кованою брамою. Хвіртка практично завди відчинена, тож на територію можна зайти без жодних проблем. Важливо зазначити, що вхід до самої каплиці часто закритий, тому потрапити всередину не так і легко, особливо, якщо ви гуляєте поруч у робочий день.

Багато українців цього року не їздили на відпочинок. Літо провели вдома.

Якщо є можливість, то ще не пізно відвідати усією сім'єю надзвичайно красиві місця в Україні. Вони особливо зачаровують восени, коли природа вражає своїми барвами.

Gazeta.ua розповість про місця в Україні, які вважають ідеальними для подорожі не лише влітку.