У Байдена оцінюють можливість постачання зброї Ізраїлю на 18 млрд доларів - ЗМІ

У Байдена оцінюють можливість постачання зброї Ізраїлю на 18 млрд доларів - ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість продовження виконання великого пакету з постачання зброї Ізраїлю на 18 мільярдів доларів, який включатиме літаки F-15 і боєприпаси.

За даними Reuters, Ізраїль звернувся до Сполучених Штатів з офіційним запитом на продаж 25 літаків F-15, який був розглянутий.

Прискорення поставки літаків було одним з головних запитів міністра оборони Йоава Галланта, який відвідав Вашингтон.

Зелене світло на продаж від голови Комітету з закордонних справ

Голова Комітету з закордонних справ Палати представників Майкл МакКол дав згоду на продаж.

Адміністрація Байдена і Конгрес уже обговорили питання стосовно запиту на літаки F-15, але деякі офіси, які мають затверджувати передачу зброї, ще не прийняли рішення.

Згідно з американським законодавством, Конгрес повинен бути проінформований про великі угоди щодо продажу військової техніки, а процес попереднього розгляду дає можливість лідерам комітетів перевірити угоди перед офіційним повідомленням Конгресу.

Пакет постачання включає літаки F-15, боєприпаси та допоміжні послуги, такі як навчання, технічне обслуговування і підтримка підрядників протягом життєвого циклу літака.

Інше джерело заявило, що адміністрація Байдена підтримує запит Ізраїлю на літаки F-15.

Напруження між США та Ізраїлем через плани на наступ

США і Ізраїль ведуть дискусії щодо планованої операції Цахалу проти ХАМАС у місті Рафах, що знаходиться на півдні Сектору Газа.

Армія Ізраїлю планує здійснити наземний похід до міста Рафах поблизу кордону з Єгиптом на півдні Сектора Газа, останнього населеного пункту, що перебуває під контролем ХАМАС.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: