Як українцям отримати громадянство Польщі: вимоги та необхідні документи

Як українцям отримати громадянство Польщі: вимоги та необхідні документи

Телеграм-канал "Релокація" повідомив про можливості отримання польського громадянства для українців. Існує кілька шляхів набуття громадянства Польщі для громадян України.

Основні способи отримання громадянства:

- Проживання в Польщі протягом 3 років на підставі дозволу на постійне проживання або довгострокового резидентства ЄС.- Шлюб з польським громадянином протягом 2 років.- Статус біженця протягом 1 року.

Також можуть претендувати на громадянство ті, хто народився в Польщі або має польське походження. Видатні науковці, митці, спортсмени чи бізнесмени з особливими заслугами перед польським суспільством також мають право подати заявку на отримання громадянства.

Для отримання громадянства необхідно відповідати наступним вимогам:

1. Мати стабільний дохід.2. Володіти польською мовою на рівні B1 або вище, що підтверджується сертифікатом.3. Не мати судимостей.4. Демонструвати інтеграцію в польське суспільство та знання його культури, традицій та історії.

Для подачі заявки на отримання громадянства потрібно звернутися до воєводського управління за місцем проживання і надати необхідні документи, такі як паспорт, довідка про проживання, докази доходів, сертифікат про знання польської мови, свідоцтво про шлюб (якщо є) та документи про відсутність судимостей.

Процес розгляду заявки може зайняти від кількох місяців до року. Після позитивного рішення воєводи, заявник складає присягу на вірність Польщі і отримує громадянство.

Телеграм-канал "Релокація" наголошує на важливості ретельної підготовки всіх необхідних документів та дотримання процедур для успішного отримання польського громадянства.

Читайте також: