Попри загрозу російських обстрілів готелі у Затоці приймають туристів – репортаж

Попри загрозу російських обстрілів готелі у Затоці приймають туристів – репортаж

У селищі Затока, що на Одещині, незважаючи на попередження про загрозу десанту, розпочався пляжний сезон. Готелі та бази відпочинку активно рекламуються від початку літа, але журналісти вирішили перевірити, наскільки безпечно відпочивати в Затоці.

У Затоці заборонено знімати місто та узбережжя, але керівники деяких готелів дали дозвіл на показ роботи своїх комплексів у сезоні 2024.

«Будь-яка розсудлива людина в Україні розуміє, що абсолютно безпечного місця нема... Що, стосується приїзду, то зрозуміло, що це рішення за конкретною сім'єю, конкретною людиною... Ви ж розумієте я не можу сказати: "Хлопці я гарантую вам стовідсоткову безпеку. Тут все прекрасно і сюди нічого не прилетить". Я не можу це гарантувати навіть при мирному звичайному сезоні: бували ж випадки, що хтось тонув і так далі» - Михайло Ванюшин, власник готельного комплексу.

Репортаж розповідає, що народжена із цікавості поїхати в Затоку, журналістка переконалася, що деякі готелі все-таки працюють.

Натомість, деякі заклади відпочинку, як виявилося, не працюють, але відповідають на запитання потенційних клієнтів у коментарях.

Стосовно можливості купатися, відповідь залишається незрозумілою, але пляжі доступні для відпочивальників.

Зустрічалися відпочивальники з Вінниці та Київської області, які зазначали, що не лякає загроза обстрілу, але при потребі покинуть місто. Вони також відзначили, що в атмосфері міста відчувається зміна.

Наразі лише один пляж в Одесі має дозвіл на відкриття, але це не заважає відпочивальникам їздити на інші пляжі міста та до сіл навколо. Також "Укрзалізниця" запускає нові рейси до Одеси й Харкова.

Читайте також: