У Білому домі прокоментували чутки про "мирний план" Трампа щодо України

У Білому домі прокоментували чутки про

Позиція Білого дому щодо переговорів з РФ щодо припинення бойових дій в Україні підтверджена. Адміністрація президента США заявила, що саме Україна має вирішити, коли і за яких умов вести переговори з Москвою.

Координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі висловив свою думку щодо "плану припинення війни", про який повідомляло агентство Reuters. Цей план передбачає примусове засідання за столом переговорів і територіальні поступки з боку України. Кірбі заявив, що не коментує політику Трампа і його радників, але висловив сумнів щодо такого "мирного плану".

Ви знаєте, я не збираюся вдаватися в публічну дискусію щодо того, що радники колишнього президента Трампа можуть або не можуть говорити з ним про це

Представник Білого дому подчеркнув, що президент Джо Байден підтримує Україну і визнав її сильну позицію на полі бою.

Зараз ми створили глобальну коаліцію - понад 50 країн, які підтримують Україну, коли вони захищаються. Він щойно підписав на G7 в Італії тиждень чи близько того тому історичну двосторонню угоду з України з безпеки. І він розуміє, що чим сильнішою буде позиція України на полі бою, тим сильнішою вона буде за столом переговорів, коли настане час. І знаєте, хто вирішить, коли настане цей час? Президент Зеленський. І більше ніхто

Також посол зазначив, що США наполегливо переконує президента Зеленського, що він має всю необхідну підтримку для переговорів і що належить розраховувати на солідарність близько 50 країн.

Зазначено, що Білий дім не збирається змушувати Україну здавати свою територію, оскільки наслідки для народу і країни будуть важкими.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: