У Білому домі відповіли на скандальну заяву Трампа щодо НАТО

В Білому домі повідомили, що після приходу до влади Джо Байдена, Північноатлантичний альянс розширився і зміцнив свою силу.

Цю інформацію надав Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, коментуючи скандальні заяви колишнього президента США Дональда Трампа. Трамп висловив думку, що "заохочував би Росію" атакувати країни НАТО, які не достатньо вкладають у колективну оборону.

Кірбі підкреслив, що альянси та партнерства Сполучених Штатів мають залишатися сильними та готовими до дій, оскільки це безпосередньо відповідає інтересам американської національної безпеки.

"Під керівництвом Джо Байдена альянс НАТО став більш впливовим, потужним і більшим, ніж будь-коли раніше", - зазначив чиновник.

Адміністрація США вважає розвиток мережі альянсів і партнерств по всьому світу одним із пріоритетних завдань.

Кірбі підкреслив, що НАТО є лідером у забезпеченні безпеки в Європі. Президент США має займатися посиленням альянсів та партнерств і надсиланням повідомлення, зокрема союзникам НАТО, щодо серйозного ставлення до своїх зобов'язань за статтею 5.

Кірбі нагадав, що Байден неодноразово підтверджував готовність США "захищати кожен дюйм" території Північноатлантичного альянсу.

Джерело: OBOZ.UA