У Чехії фермери приєднаються до блокування кордонів

Фермери з Чехії готують акцію протесту проти аграрної політики ЄС та імпорту з України

Фермери з Чехії планують організувати протестну акцію проти аграрної політики Європейського Союзу та поступу дешевої продукції з України. Ця акція припадає на 22 лютого, коли інші фермери з різних країн також заявили про намір провести свої демонстрації. У Чехії фермери збираються провести ходи до прикордонних переходів. Крім того, 19 лютого частина фермерів збирається у Празі, щоб перекрити шосе своєю сільськогосподарською технікою і передати лист міністру сільського господарства Чехії з вимогами.

Прессекретарка Аграрної палати Барбара Панкова зазначила, що кількість тракторів та іншої важкої техніки, яка вирушить на кордон, неможливо передбачити. Вона також попередила, що прикордонні переходи та дороги можуть бути заблоковані.

Президент Чеської сільськогосподарської палати Ян Долежал вважає, що сільське господарство ЄС знаходиться в скрутному становищі і намагається звернути увагу політиків на свої проблеми. Він також зауважив, що якщо Єврокомісія не представить плану дій, то протести на прикордонних переходах можуть повторитися.

Очікується, що вранці 19 лютого до Празі прибуде від 600 до 1000 тракторів та іншої техніки. Влада міста попередила про можливі затори не лише на місці блокади, але й на підступах до столиці.

Зазначимо, що галузеві організації, такі як Аграрна палата, Сільськогосподарський союз та Асоціація приватного сільського господарства, вирішили не приєднуватися до цього протесту.

Джерело: OBOZ.UA