У день народження Бандери росіяни вдарили по університету, де він навчався

Масована атака дронами типу Shahed, внаслідок якої було знищено музей Романа Шухевича та пошкоджено будівлю університету, де навчав Степан Бандера, була здійснена росіянами. Про це повідомили ДСНС та місцева влада.

У результаті ударів дронів по Львову та Дублянах, будівлі постраждали. Наразі пожежу вже погасили, але на місці працюють рятувальники. Жертв і постраждалих немає.

Атака на день народження Бандери

Атака на українські об'єкти національної пам'яті в Львові сталася в день народження Степана Бандери. Мер Львова Андрій Садовий висловив своє засудження цих дій.

«Цієї ночі ворог поцілив у два об'єкти національної пам'яті у Львові. Символічно і цинічно. Війна за нашу історію», - написав мер Львова на своїй сторінці у Facebook.

У одному зі своїх повідомлень Андрій Садовий повідомив, що музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича був повністю знищений російськими загарбниками. Музей розташовувався у будинку, де політичний діяч був убитий радянськими спецслужбами. Він також зазначив, що університет в Дублянах, де навчав Бандера, теж постраждав від атаки.

Радянська влада не змогла знищити пам'ять про Романа Шухевича та Степана Бандеру, які були символами боротьби.