У Луганську дозволили вішати червоний прапор

Луганський суд у жовтні 2011 року визнав законним вивішування червоних прапорів і відхилив позов Дмитра Снєгирьова. Він стверджував, що дії Луганської облради з розміщення червоних прапорів на будівлі з 16 по 22 червня були незаконними.

У суді представники облради, Олександр Пікалов і Володимир Зенчугов, заявили, що депутати просто висловили свою позицію і бажання увіковічнити пам'ять жертв Великої Вітчизняної війни та подвиг переможців. Вони підкреслили, що це не було замахом на державні символи.

В травні 2011 року президент Віктор Янукович підписав закон, який дозволив вивішувати копії прапора Перемоги поряд із державним прапором в усій країні. Цей стяг трактували як символ перемоги радянського народу, його армії та флоту над фашистською Німеччиною під час Великої Вітчизняної війни.

Після часткової окупації Луганської та Донецької областей Росією в 2014 році, так звана влада ДНР і ЛНР зобов'язала розвішувати червоні прапори 9 травня. Цей стяг також використовують до дня звільнення від нацистських загарбників і передають його від одного міста до іншого. У акції беруть участь школярі.

Закон, що дозволяв використовувати червоний прапор, втратив чинність у травні 2015 року після прийняття законів про декомунізацію.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR