У Маріуполі утворилося кладовище із розгромлених росіянами будинків: супутникові фото

Кладовище в Маріуполі зруйнованих росіянами будинків
Кладовище в Маріуполі зруйнованих росіянами будинків

У Маріуполі створили нове сміттєзвалище з демонтованих будинків

У тимчасово окупованому Маріуполі російські війська збудували велику гору будматеріалів зі зруйнованих будинків, утворивши таким чином нове сміттєзвалище посеред міста. Про це повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграмі.

Італієць Alessandro Sabattini, який активно допомагає Україні у сфері інформації, визначив місце нового сміттєзвалища у Маріуполі за допомогою геоміток. Він поділився супутниковими знімками, які порівняли зруйновані будинки до і після демонтажу.

Андрющенко назвав ці знімки шокуючими. "Замість рівнини - гори. Це правда шок. Навіть так - гори! Враховуйте, що це лише доступні супутникові знімки і треба брати до уваги масштаб. Виходить, що це просто новий гірський хребет з демонтованих будинків посеред міста", - написав він.

Трагедія в Маріуполі: бомбардування драмтеатру російською армією

Згадаємо, що два роки тому, 16 березня 2022 року, російська окупаційна армія вдарила бомбовим авіаційним ударом по драмтеатру в Маріуполі, де знаходилися тисячі мирних мешканців, у тому числі дітей. За різними оцінками, під час бомбардування загинуло від 300 до 600 людей, які ховалися там від обстрілів. Росіяни влучили у найменш захищену частину театру - сцену, де майже не було перекриттів. Маріупольський драмтеатр до російської окупації був центральним місцем, яке об'єднувало місцевих жителів. Після бомбардування театр перетворився на місце трагедії для сотень людей.

Читайте також