У Міноборони повідомили, коли запрацює е-кабінет військовозобов'язаного

У Міноборони повідомили, коли запрацює е-кабінет військовозобов'язаного

Міноборони планує запустити електронний кабінет для військовозобов'язаних

Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного влітку 2024 року, заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, реєстр "Оберіг" вже працює і на нього отримана система захисту інформації. "Міністерство оборони наповнило реєстр, ми прибрали дублі, неактуальну інформацію, налагодили взаємодію з шістьма великими державними реєстрами, але якщо ви запитуєте про кабінет, можливість якого вже легалізована законом №10062, то ми плануємо запустити його влітку 2024 року і працюємо над цим максимально швидко", - зазначила Черногоренко.

Реєстр постійно оновлюється і обмінюється інформацією про військовозобов'язаних з шістьма найбільшими реєстрами держави. Новий закон покращує взаємодію реєстру з усіма державними реєстрами і розширює перелік даних про військовозобов'язаних.

Кабінет буде створений для кожного військовозобов'язаного і буде заздалегідь готовою опцією для роботи, але саме вирішувати, чи користуватись ним, буде кожен громадянин, зазначила Черногоренко. Водночас наголосила, що громадянам тепер не потрібно приносити ксерокопії документів, а можна з будь-якого місця оновити свої дані або перевірити наявну інформацію через свій кабінет.

Джерело: Еспресо

Читайте також: