У Міноборони затвердили проект щодо протимінної діяльності до 2033 року

Україна напрацювала стратегію протимінної діяльності до 2033 року

У Міністерстві оборони України проведено засідання Національного органу з питань протимінної діяльності, в якому взяли участь представники профільних міністерств.

На засіданні було прийнято ряд важливих рішень, які допоможуть поліпшити ситуацію з протимінною діяльністю в Україні після російського вторгнення.

Зокрема, був схвалений проєкт Національної стратегії з питань протимінної діяльності, який незабаром буде поданий на розгляд та затвердження Радою національної безпеки та оборони України.

Також були обговорені питання замовлення, планування та координації виконання завдань з розмінування внутрішніх вод, територіального моря і морської економічної зони України.

Серед інших питань, була акцентована увага на плануванні та координації інформаційних заходів для зменшення соціального, економічного та екологічного впливу вибухонебезпечних предметів на життя та діяльність українського населення.

Основною метою Національного органу з питань протимінної діяльності є формування державної політики та координація всіх заходів протимінної діяльності в Україні, включаючи гуманітарне розмінування.