У МЗС Німеччини назвали очікування від саміту НАТО

У МЗС Німеччини назвали очікування від саміту НАТО

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що на саміті НАТО у США необхідно чітко назвати Росію найбільшою загрозою для безпеки і адаптувати політику альянсу, включаючи посилений допомогу Україні.

Про це вона заявила під час виступу в Бундестазі з нагоди саміту НАТО, який відбудеться у столиці США.

Наступного тижня у Вашинтгоні ми повинні чітко дати зрозуміти: путінська Росія залишатиметься найбільшою загрозою нашій безпеці та свободі в Європі в доступному для огляду майбутньому. Це не ми вибирали! Ми цього не хотіли. Але настав час, і ми повинні адаптувати свою політику до цього", - сказала Бербок.

За її словами, Німеччина та інші країни-члени альянсу інвестують у свою здатність до самозахисту.

"Дуже дратує, коли кажуть, що підтримка України - це благодійний жест. Це інвестиція в нашу безпеку, у нашу свободу", - наголосила вона, додавши, що Росія має імперські претензії до інших країн, а не тільки до України.

За словами Бербок, перед самітом НАТО триває інтенсивна дискусія про те, як розширити підтримку України: "Путін планує бомбардувати не лише українські електростанції та житлові будинки, але і наш спосіб життя та свободу в Європі. Його бомби нас також стосуються".

Зазначимо, що Путін хотів розділити і послабити НАТО, але досяг протилежного результату, додала очільниця МЗС Німеччини.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: