У Німеччині почали виселяти українських біженців із квартир

У Німеччині почали виселяти українських біженців із квартир

Українців виселяють із квартир у Німеччині

У Саксонії, Німеччина, виселяють 1700 українських біженців із їх квартир. Згідно з повідомленням Bild, ці люди мають виїхати до липня, а їхні житла передадуть біженцям із інших країн.

650 квартир в Ауе, Чопау та Марієнберзі, де мешкали українці, отримали вимогу місцевої влади звільнити їх до липня. Зараз ці квартири необхідні для людей, які походять із Сирії, Афганістану та Туреччини.

У Саксонії терміново потрібно знайти притулок для нових біженців, оскільки загальна завантаженість житла тут становить 90%. В противному випадку, нових біженців доведеться розмістити у наметових та контейнерних містечках.

Громадяни України, які отримували житло в цих квартирах, не вважалися біженцями, але отримували допомогу як малозабезпечені німці. Тому місцева влада вважає, що ці українці мають самостійно шукати нове житло.

Якщо українці не знайдуть нове житло вчасно, місцева влада буде шукати індивідуальні рішення щодо їхнього переселення. Ті, хто відмовиться переїжджати, можуть бути розміщені у спортзалі.

Для отримання соціальної підтримки на оренду житла у Німеччині, українці повинні звернутися за допомогою.

Читайте також: