У Німеччині відповіли на заклик урізати виплати українським біженцям

У Німеччині відповіли на заклик урізати виплати українським біженцям

Уряд Німеччини відкинув пропозиції щодо скорочення соціальних виплат для біженців із України. Офіційний представник кабінету міністрів ФРН Штеффен Хебештрайт заявив, що влада не має планів зменшувати допомогу для людей, які втекли від російської агресії проти України.

Наразі українські біженці в Німеччині отримують громадянську допомогу (Bürgergeld) у розмірі 563 євро, що еквівалентно виплатам громадянам ФРН. Раніше генеральний секретар Вільної демократичної партії (СвДП) Біджан Джір-Сарай запропонував перевести українців на менш щедру допомогу для претендентів на притулок у розмірі 460 євро, аргументуючи це тим, що нижчі виплати стимулюватимуть пошук роботи.

Проте уряд не підтримав цієї ініціативи. Більше того, Міністерство праці ФРН повідомило про створення спеціального відділу у Центрі працевлаштування, який займатиметься прискореною інтеграцією українських біженців на німецькому ринку праці.

Нагадаємо, що раніше також міністр внутрішніх справ землі Бранденбург Міхаель Штюбген розкритикував надання соціальної допомоги у вигляді "грошей для громадян" українцям, які в Німеччині отримали тимчасовий захист від війни. Зокрема, заявив він, це стосується "придатних до військової служби чоловіків та жінок".

Читайте також: