У Нью-Йорку затримано експомічника Обами за антимусульманські образи

Колишнього посадовця Білого дому, Стюарта Селдовіца, який працював у адміністрації президента Барака Обами, затримали поліція в Нью-Йорку за висловлення антимусульманських заяв щодо продавця їжі. Про це повідомляє CNN.

Під час президентства Обами, Селдовіц був членом Ради національної безпеки, але його затримали після появи відеозаписів у соціальних мережах, на яких він висловлює ненависть та ісламофобію щодо співробітника кіоску з продуктами в Нью-Йорку, повідомили в місцевій поліції.

64-річному Селдовіцу пред'явили звинувачення у злочинах на ґрунті ненависті, переслідуванні, домаганнях та інших. Поки що невідомо, за якими статтями його судитимуть.

На відеозаписах, які поширилися у соцмережах, видно, як Селдовіц обмінюється словами з продавцем біля кіоску з їжею. У відео колишній чиновник насміхається над ісламом, висміює чоловіка щодо його громадянства та звинувачує його у підтримці палестинської групи ХАМАС.

«Ви підтримуєте вбивство маленьких дітей», сказав Селдовіц продавцю їжі. На що той відповів експосадовцю: «Ви вбиваєте дітей, а не я».

Селдовіц прокоментував це, відповідаючи, що продавець спровокував його, висловивши підтримку ХАМАС.

Управління поліції Нью-Йорка повідомило CNN, що їм відомо про це відео, а місцева поліція «стежить за ситуацією».