У Раді сказали, скільки українців можуть мобілізувати у 2024 році

У Раді сказали, скільки українців можуть мобілізувати у 2024 році

Заступник голови комітету з прав людини, народний депутат України Руслан Горбенко розповів про потребу у мобілізації українців у 2024 році. Він наголосив, що цього року було заплановано мобілізувати 110 тисяч людей.

Горбенко зазначив, що під час планування контрнаступу під командуванням Валерія Залужного виникла потреба в мобілізації 500 тисяч осіб, але допомога від міжнародних партнерів затримувалася. Він також зазначив, що план оборони на 2024 рік, затверджений після призначення нового головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, не передбачав такої великої кількості нових військових.

Для забезпечення призову 500 тисяч осіб потрібні зброя та фінансові ресурси для навчання та утримання новобранців. За словами Горбенка, на думку командування та військових на фронті, потреба у особовому складі цього року становить 100-110 тисяч осіб, і він вважає, що вдасться призвати близько 120 тисяч новобранців.

Міністерство оборони вже відповіло на запитання щодо повернення чоловіків з-за кордону для явки до територіальних центрів конскрипції.

Читайте також: