У родині Андрія Білецького сталося горе

Горе у родині командира полку "Азов"

У родині Андрія Білецького, засновника та першого командира полку "Азов", сталася непоправна втрата. Від хвороби померла його мама, Олена Анатоліївна. Про це повідомила журналістка Тетяна Даниленко, яка є коханою Білецького.

Олена Анатоліївна була надзвичайно сильною та вольовою жінкою. Журналістка підкреслила це.

Батьки Андрія Білецького були обома спортсменами та інженерами електронно-обчислювальних машин. Олена Анатоліївна в 90-их роках зайнялася бізнесом, оскільки на заводах перестали платити зарплату. Необхідно було прогодувати сім'ю. Вона навіть продала свою піцерію, коли Андрія заарештували під час режиму Януковича.

«Мама Білецького масивно брала участь у всіх судових процесах, пов'язаних з українськими націоналістами з Харкова. Вона зібрала багато доказів про замовність та політичний характер справи "Патріот України"», - розповіла Даниленко.

Першого дня військових дій, Олена Анатоліївна опинилася на операційному столі - їй було діагностовано рак перед початком війни.

Як патріотка Харкова, Олена Анатоліївна бажала отримувати лікування тільки в Україні, щоб не переживати щодо фінансових питань. Вона не хотіла, щоб її син думав про гроші, а зосередився на хлопцях, про яких служив в полку. Однак рідні переконали її лікуватися в Києві.

«Прotе в перші місяці військових дій, коли логістика працювала нестабільно, в її клініці закінчувалися медикаменти, їжа та медичне обладнання... Лікарі та персонал буквально жили біля пацієнтів. Лікарі приїхали до Олени Анатоліївни на похорони, оскільки вони стали близькими людьми для неї», - розповіла Даниленко.

Ці останні два місяці Олена Анатоліївна боролася за життя, щоб ще раз побачитися зі своїм сином. Вона навіть змогла протриматися усі години, щоб не померти на очах свого сина, закінчила Даниленко.

Олена Анатоліївна зробила все можливе, щоб перемогти хворобу, а лікарі виклали всі зусилля. Хоча рак був подоланий, не залишилося сил на життя.