У Росії винесено перший вирок «за невідбиття раптового нападу України»

Першій вирок офіцерам, які не змогли відбити український ракетний удар, винесено в Росії. Це призвело до загибелі семеро окупантів та знищення 15 одиниць техніки. Про це повідомило російське видання "Комерсант". Обвинувачені отримали по чотири роки в'язниці, але не втратили військових звань.

Удар було завдано ще у квітні 2022 року з боку Харківської області України, ймовірно, ракетами "Точка-У", по складу боєприпасів та техніки, які знаходилися в районі села Стара Нелідівка Білгородської області.

За даними "Коммерсант", 2-й Західний окружний військовий суд Москви розглянув у закритому режимі кримінальну справу проти підполковника Анатолія Бондарєва та майора Дмитра Дмитракова, яких обвинувачували у "порушенні правил бойового чергування щодо відбиття раптового нападу на територію Росії".

Вирок у цьому випадку виявився досить м'яким: відповідно до закону, вони могли б отримати до 10 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Проте, зазначає видання, понад півтора роки з чотирирічного терміну вони вже відбули, перебуваючи під слідством та судом, тому скоро можуть претендувати на умовно-дострокове звільнення.

Після відбуття покарання вони можуть повернутися до збройних сил Росії, оскільки не позбавили їх військових звань, інформує "Коммерсант".

Також варто зазначити, що понад 100 родичів мобілізованих росіян написали листа диктатору Володимиру Путіну, в якому скаржаться, що бійців кидають на "м'ясні штурми" Авдіївки.