У США розпочалося будівництво першої «розумної» дороги: які її особливості

У США розпочалося будівництво першої «розумної» дороги: які її особливості

Американський стартап Cavnue розпочав будівництво першої "розумної дороги" в США. Ділянка автомагістралі 94 в Мічигані буде обладнана системою відстеження, яка буде інформувати водіїв про потенційні проблеми на дорозі, такі як перешкоди, аварії й затори.

Проєкт пілотної програми знаходиться між Енн-Арбором і Детройтом. Планується розширення "розумної дороги" на 64 кілометри в шість етапів, що поєднають обидва міста. Система працює за допомогою стовпів з сенсорними і обчислювальними модулями.

Камери, розташовані вздовж дороги, аналізують стан проїжджої частини і надсилають сповіщення Міністерству транспорту Мічигану і підключеним водіям. Метою проєкту є зменшення заторів, уникнення аварій і підвищення ефективності управління дорожнім рухом.

Партнерство Міноборони США з компанією Northrop Grumman працює над концептом мережі залізниць на Місяці. Компанія пропонує прототипи місячної залізничної системи для перевезення людей та ресурсів, що сприятиме розвитку космічної економіки США та їх партнерів.

Крім того, компанія Axiom Space опублікувала у YouTube відео про виробництво основних конструкцій першого модуля майбутньої космічної станції Axiom. Планується, що запуск першого модуля відбудеться до Міжнародної космічної станції в 2026 році.

Читайте також: