Більше 100 нових мов: на Google-перекладач чекає масштабне оновлення

Більше 100 нових мов: на Google-перекладач чекає масштабне оновлення

У Google перекладачі добавили 110 нових мов

Популярний сервіс перекладу Google отримав найбільше оновлення за всю свою історію - тепер він підтримує 243 мови. За допомогою моделі штучного інтелекту PaLM 2, інженери Google навчили перекладач опрацьовувати навіть найскладніші мови, що містять тональність та діалекти.

Однією з найпопулярніших доданих мов стала кантонська, яка є другою найпоширенішою у Китаї. Також у перекладачі тепер присутня афарська, мова, якою розмовляють у Джибуті, Еритреї та Ефіопії. Та й кримськотатарська мова, яка належить до мов, що потребують додаткового захисту за класифікацією UNESCO, також з'явиться у Google Translate.

Всього до перекладача було додано близько 110 нових мов, більшість з яких мають мільйони та навіть сотні мільйонів носіїв.

Крім оновлення перекладача, Google також розпочати кампанію боротьби з дезінформацією у п'яти країнах Європейського Союзу. Для цього з березня будуть запущені рекламні ролики на платформах TikTok та YouTube.

Український уряд також отримає підтримку від Google - компанія передасть 5000 ключів безпеки, які допоможуть зміцнити безпеку облікових записів користувачів та забезпечити захист критичних операцій.

Читайте також: