Хакер викрав внутрішні дані компанії-розробника ChatGPT

Хакер викрав внутрішні дані компанії-розробника ChatGPT

Хакер викрав інформацію про розробку штучного інтелекту в OpenAI

Згідно з The New York Times, хакер зламав систему обміну повідомленнями OpenAI і викрав дані про розробку технологій штучного інтелекту компанії. Інцидент стався в початкових стадіях 2023 року.

За даними джерел, хакер мав доступ до дискусійного форуму, де співробітники обговорювали новітні технології OpenAI. Проте він не зміг проникнути в системи, де знаходиться штучний інтелект компанії.

Керівництво OpenAI повідомило про інцидент працівникам і раді директорів, але вирішило не робити публічне заявлення, оскільки інформація про клієнтів не викрадена, а хакер був приватною особою. Компанія не включила ФБР або інші правоохоронні органи.

Деякі співробітники хвилювалися, що технологію штучного інтелекту можуть вкрасти іноземні вороги, зокрема Китай, і це може загрожувати національній безпеці США. Цей інцидент також підніс питання про безпеку в OpenAI і розкрив розбіжності всередині компанії щодо ризиків штучного інтелекту.

Уточнимо, що OpenAI заборонила доступ до своєї технології ChatGPT на території Китаю. Також варто зазначити, що Україна є однією з провідних країн у Центральній та Східній Європі в галузі штучного інтелекту.

Крім цього, журнал Time уклав угоду з OpenAI щодо використання їхнього контенту, що надало виробнику ChatGPT доступ до архіву новинного контенту.

Білл Гейтс, співзасновник Microsoft, висловив думку, що штучний інтелект може допомогти у боротьбі зі зміною клімату.

Читайте також: