У США сказали, що може вплинути на військову допомогу Києву

Постачання військової допомоги Україні може ускладнитися.

Це станеться, якщо частина уряду Сполучених Штатів Америки з 1 жовтня припинить свою роботу, заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

"Можливе припинення роботи американського уряду через шатдаун (затримку ухвалення нового бюджету Gazeta.ua) може вплинути на передачу Україні нової та раніше обіцяної зброї. Це юридичне питання, яке стосується тих, хто може працювати під час "шатдауну", а хто ні. Коли деяким працівникам забороняють виходити на роботу, це може вплинути на швидкість доставки будь-яких поставок", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

США теоретично можуть продовжувати надавати допомогу у сфері безпеки навіть у випадку призупинення бюджетного фінансування урядових установ, зазначив Міллер.

Шатдаун це стан, коли частина американського уряду припиняє роботу через те, що у США не ухвалили новий бюджет. Співробітники великої частини державних структур у цей час працюють безкоштовно або йдуть у безстрокову відпустку.

Оскільки увага Вашингтона дедалі більше зосереджується на президентській кампанії 2024 року, американська допомога Україні стає дедалі більш вразливою до партійної політики і культурних війн.

Коли наступний транш буде винесено на голосування в Конгресі, кількість республіканців, які проголосують проти, буде високою.