У США сотні домашніх улюбленців захворіли дивним вірусом

  • Сотні собак у США хворіють на незвичайний, для лікарів невідомий респіраторний вірус, повідомляють CBS News. Ветеринари з п'яти штатів - Колорадо, Род-Айленд, Орегон, Нью-Гемпшир та Массачусетс - зафіксували випадки цієї хвороби.
  • Симптомами захворювання є кашель, чхання, виділення з носа або очей і слабкість. У деяких собак хвороба швидко прогресує до пневмонії і може призвести до серйозних ускладнень всього за 24-36 годин.
  • За словами лікаря ветеринарної лікарні Country Willow, Сари Марпет, це "різкий, повторюваний кашель, який зазвичай посилюється вранці та ввечері або під час фізичних навантажень".
  • З середини серпня в Орегоні документували понад 200 випадків хвороби серед домашніх тварин, з яких кілька закінчилися летально.

Директор Орегонської ветеринарної діагностичної лабораторії в Університеті Орегону Курт Вільямс повідомив, що лікарі та науковці ще не знають точний спосіб діагностики та тестування хвороби, тому важко підрахувати кількість померлих від важких форм інфекції.

Ветеринар з Массачусетсу, Кіко Брекер, зазначив: "Віруси не реагують на антибіотики, і противірусні препарати не є ефективними, поки ми не з'ясуємо, який саме вірус це". Експерти також порадили власникам собак обмежити контакти з вихованцями та не забувати про вакцинацію.