У США тяжко поранено поліцейського, винного у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда

Колишнього американського поліцейського Дерека Шовіна підкололи ножем у в'язниці в Аризоні, де він вже перебуває за убивство афроамериканця Джорджа Флойда. Цю подію повідомляє CNN.

Офіс генерального прокурора Міннесоти Кіт Еллісон підтвердив напад на Шовіна. Інцидент стався у п'ятницю, 24 листопада, і наразі засуджений перебуває у стабільному стані, за даними прокуратури.

Кіт Еллісон зазначив, що він сумує за тим, що Дерек Шовін став жертвою насильства. Шовін був правильно засуджений за свої злочини, і як будь-який інший ув'язнений, має право на виконання покарання без страху перед помстою або насильством.

The Washington Post повідомляє, що поранення Шовіна серйозне, але лікарі прогнозують його виживання. В певний момент з'явилися чутки, що колишній поліцейський помер, але вони виявилися неправдивими.

Адвокат Шовіна, Грег Еріксон, повідомив ЗМІ, що він наразі не може зв'язатися зі своїм клієнтом.

Нагадаємо, що 46-річний афроамериканець Джордж Флойд загинув під час затримання у Міннеаполісі 25 травня 2020 року. Його смерть призвела до масштабних протестів проти поліцейської жорстокості і расизму спочатку у США, а потім і в інших країнах. Протести проходили під гаслом #BlackLivesMatter.

Минулого літа колишнього поліцейського Дерека Шовіна визнали винним у вбивстві Флойда, але вироком став лише 22,5 роки позбавлення волі, замість пожиттєвого в'язниці, яке вимагала прокуратура.