У ТЦК пояснили, що означають статуси військовозобов'язаного у додатку "Резерв+"

У ТЦК пояснили, що означають статуси військовозобов'язаного у додатку

Українцям пояснили статуси у додатку Резерв+

Українцям пояснили, що означають статуси у додатку Резерв+ .

Як передає "Хвиля", про це повідомив заступник начальника мобілізаційного відділу територіального центру комплектування (ТЦК) Солом'янського району Києва Павло Литвин у коментарі hromadske.

Так, в Україні 18 травня став доступний офіційний додаток від Міноборони Резерв+. Даний сервіс дозволяє оновити свої військово-облікові дані без особистого візиту до ТЦК та ЦПАУ. Однак деяких українців може стурбувати те, що після уточнення даних його статус у "Резерв+" встановлений як "уточнюється" або "у розшуку".

Однак Литвин пояснив, що якщо статус у "Резерві+" не відповідає вашим очікуванням - хвилюватися не варто. Він також розповів, що означає той чи інший статус.

Це означає, що інформація, яку було запроваджено військовозобов'язаним, зараз обробляється фахівцями ТЦК. Наприклад, людина надала довідку, що він студент. Для перевірки цього потрібен час. Таким чином, цей статус є тимчасовим. Після цього він зміниться на "підлягає заклику", або інший.
Тут усе зрозуміло. Відповідно до статусу людину можуть мобілізувати. Військовозобов'язаний може чекати на бойовий повісту, або ж принести документи до ТЦК, які доведуть неможливість його призову.
Статус надається тим, кого військово-лікарська комісія (ВЛК) визнала непридатним за станом здоров'я.
Зверніть увагу, що не йдеться про карний розшук. Найімовірніше, ТЦК протягом багатьох років не отримував від військовозобов'язаної жодної інформації. У тому числі, можливо й те, що військовозобов'язаний не приходив у ТЦК для обліку з отримання посвідчення про приписку до призовному ділянці і нині числиться в призовниках.
Цей статус означає, що людина була знята з військового обліку через зміну місця проживання або стану здоров'я.
Через вік або стан здоров'я людину виключили з військового обліку. Зокрема йдеться і про тих, хто засуджений за тяжкі злочини, або ж чинних військових. Останні після того, як йдуть на службу, перестають бути військовозобов'язаними і стають військовослужбовцями.

Раніше повідомлялося, що українці зможуть отримати направлення на ВЛК через додаток "Резерв+". 

Читайте також: