У Тернополі відправили у відставку голову облради Михайла Головка

Голова Тернопільської обласної ради Михайла Головка був звільнений з посади 26 червня. Депутати обласної ради прийняли таке рішення у результаті таємного голосування. За проголосувало 51 депутат, а сам Головко не був присутній на засіданні. INKORR

Тимчасово обов'язки голови обласної ради будуть покладені на Володимира Болєщука, хто є головуючим на засіданні. За цим рішенням проголосували 49 депутатів. Питання про звільнення Головка було включено до порядку денного сесії, і за це виразили підтримку 49 депутатів з 51 присутнього. Сесія була скликана на вимогу депутатів та повідомлена на сайті обласної ради ввечері 25 жовтня.

Михайлу Головку не продовжили особисті зобов'язання, тому він може покидати межі області та не носитиме електронний браслет. Про це повідомляє його адвокат Олександр Тананакін, посилаючись на рішення Вищого антикорупційного суду, який не розглянув запобіжний захід для Головка. Михайло Головко був народним депутатом VII та VIII скликань і очолював Тернопільську обласну раду з листопада 2020 року.

28 червня Вищий антикорупційний суд заарештував Головка на 60 днів у справі про хабарництво. За нього було встановлено заставу у сумі 805 тис. грн. Національне антикорупційне бюро і САП заявляють, що викрили Головка та його заступників на вимаганні та отриманні хабара.

На наступний день після арешту його звільнили з-під варти після внесення застави.