У Ватикані висловились про українську формулу миру

Ватикан підтримує всі заходи, спрямовані на досягнення справедливого і стабільного миру в Україні. Про це заявив Державний секретар Святого Престолу П'єтро Паролін у зверненні до учасників третьої зустрічі щодо української формули миру на Мальті. Його слова цитує Vatican News.

Паролін висловив підтримку попереднім зустрічам щодо української формули миру в Копенгагені та Джидді, які, за його словами, заслуговують на підтримку. Він наголосив на тому, що такі зустрічі заохочують уникати використання зброї для вирішення конфліктів.

Держсекретар Ватикану також відзначив свою підтримку у вирішенні гуманітарних питань, включаючи продовольчу безпеку та охорону навколишнього середовища. Він підкреслив готовність продовжувати зусилля, щоб зменшити страждання українського народу та повернути полонених і дітей до України.

Третя зустріч радників з національної безпеки та радників зовнішньої політики щодо української формули миру відбулася на Мальті. У переговорах взяли участь дипломати з 66 країн і міжнародних організацій, у тому числі делегації з країн Азії, Африки та Латинської Америки.