У Зеленського відреагували на "список реформ" від США

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк прокоментував передачу Сполученими Штатами Америки українській владі перелік реформ, що нібито є передумовою для продовження військової допомоги Україні та прискорення євроатлантичної інтеграції.

За його словами, цей список є не ультиматумом, а лише пропозицією. Про це Подоляк сказав в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

Він запевнив, що українська влада прагматично та раціонально ставиться до всіх пропозицій від західних партнерів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами радника керівника ОП, такі пропозиції від союзників звучать, бо "війна потребує певних реформ у сфері оборонної промисловості, інвестиційної привабливості та справедливості як такої".

"Наші партнери кажуть так: дивіться, якщо Росія здатна частину своїх ресурсів інвестувати у продовження війни і навіть якщо Росія програє, потрібно, щоб Україна виглядала інакше, то ми маємо розуміти свої стратегічні пріоритети. Тобто і ми, і партнери маємо розуміти, куди інвестувати гроші", сказав Подоляк.

Він також наголосив, що більшість цих пунктів виконати цілком реально. Однак, терміни виконання залежать від інтенсивності та масштабності війни.

26 вересня у посольстві Сполучених Штатів заявили, що США передали Україні перелік пріоритетних реформ для "інтеграції в Європу". Раніше повідомлялося, що Білий дім надіслав список реформ для України, щоб продовжилась передача допомоги.

Перед тим президент Володимир Зеленський зустрівся у Вашингтоні із американським лідером Джо Байденом.