У ЗСУ показали, як українські пілоти адаптуються до F-16

Поки українські пілоти опановують F-16 за кордоном, льотчики Повітряних сил ЗСУ, які продовжують битися за українське небо та нищити окупантів на землі, також адаптовуються до західних винищувачів.

У вільний час вони знайомляться з кабіною F-16 у віртуальній реальності за допомогою авіаційних симуляторів. Про це повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Пілоти можуть віртуально виконувати спільні місії над територією України у складі пари, ланки, ескадрильї, перебуваючи при цьому у різних регіонах України.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, такі авіаційні симулятори є вже у розпорядженні практично всіх бригад тактичної авіації.

"Це дозволяє у майбутньому пілотам уже зі знанням англійської мови, з візуальними навичками швидше опановувати західні винищувачі в Європі чи США. І сам спробував "пролетіти", як це все працює, наскільки чутливо реагує сам джойстик. Він знаходиться з правого боку, не посередині, як в радянських літаках. До цього теж потрібно адаптовуватись. Програмне забезпечення, карти, які завантажені в програму, що дозволяє пілоту сприймати реальність, вони відповідають реальним картам території України, окупованих територій", ‒ сказав Ігнат.

У Повітряних силах додають, що мета українських льотчиків повноцінні авіатренажери F-16 на території України, навчальні літаки (спарки) та центри підготовки льотного складу.

"Та все починається з малого", ‒ зазначили у командуванні.

Українські льотчики продовжують навчання на винищувачах F-16. Процес "набрав обертів" та сильно зрушив з місця. Пілоти навчаються і проходять підготовку, розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, географія держав, які долучаються до авіаційної коаліції, збільшується.