Удар по Смілі. Кількість постраждалих зросла до дев’яти

Російська атака по Смілі

У результаті російської атаки на місто Сміла на Черкащині було постраждалих дев'ять людей, з них одна дитина. Про це повідомляє ДСНС.

За словами глави Черкаської ОВА Ігоря Табурця, було пошкоджено 51 приватний будинок, і наразі триває обстеження зруйнованих будівель.

«У місцевій школі розгорнуто штаб з оперативного реагування. Там облаштовані місця для розміщення мешканців пошкоджених будинків, забезпечено харчування. Також готуємо місця для тимчасового проживання», - зазначив Табурець.

Нагадаємо, російські окупанти знову атакували Україну ракетами, в тому числі Сумську та Черкаську області.

Жертви та пошкодження в Україні

Унаслідок ранкового масованого обстрілу загинуло 26 людей, понад 120 отримали поранення.

Уранці 29 грудня в більшості областей України було оголошено повітряну тривогу через ракетну небезпеку.

Близько 5-ї години ранку 29 грудня російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку на Харків, використовуючи ракети С-300 та Х-22. Відомо про щонайменше вісім обстрілів по місту.

Окупанти вдруге вдарили по Харкову ракетами близько 7-ї години ранку.

Також в Львові пролунали вибухи, мер міста повідомив про два влучання. Більше десяти "Шахедів" атакували Львівщину, і виникло загоряння на об'єкті критичної інфраструктури. Протиповітряна оборона працювала в Львівській області,

Також російські окупанти завдали ракетний удар по Конотопу, а під час дронової атаки в одному з багатоповерхових будинків в Одесі виникла пожежа. В Києві також загорілись багатоповерхівки і складські приміщення, а вибух пошкодив станцію метро.