Україна стала найбільшим виробником дронів у світі

Україна стала найбільшим виробником дронів у світі

Україна є лідером у світі за кількістю вироблених дронів, і це підтверджується інноваціями у галузі противодронних технологій.

Про це заявив Валерій Яковенко, керівник групи компаній DroneUA, експерт з безпілотних технологій і робототехніки, під час інтерв'ю на телеканалі FREEДОМ.

"Україна не просто випереджає ворогів у виробництві дронів - вона стала найбільшим виробником дронів у світі. Інші країни не випускають таку кількість дронів, як Україна", - розповів він.

Валерій Яковенко також зазначив, що українські фахівці активно працюють над інноваціями в галузі противодронних технологій, детекції та придушення.

"Ми розробляємо акустичний метод розпізнавання об'єктів, який дозволяє визначити тип дрону за звуком його мотора. І коли такі звукові станції розміщені по всій лінії фронту або вздовж тилових об'єктів, ми можемо отримати карту розташування цілей", - підкреслив Валерій Яковенко.

Керівник DroneUA зазначив, що такий метод розпізнавання цілей за звуком не є новим.

"Коли противник користується обладнанням з характерними звуками моторів і гвинтів, ми можемо розпізнати ці цілі. Україна адаптувала ці технології для захисту від дронів, і вони вже успішно використовувалися в усьому світі під час холодної війни", - підсумував Валерій Яковенко.

Читайте також: