Україна точно виконає сім рекомендацій Єврокомісії - Зеленський

Україна готова виконати рекомендації Єврокомісії, які необхідні для повноправного вступу в ЄС.

Наш вступ в ЄС - лише питання часу. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні за підсумками виїзного засідання Ради у закордонних справах Євросоюзу, яке відбулося у Києві.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Сьогодні ми говорили, зокрема, про повноправне приєднання України до ЄС. Наша ключова інтеграційна мета - цього року вийти на рішення про початок переговорів щодо членства. І сьогодні я вкотре почув на зустрічах, на перемовинах, що це абсолютно можливо. Україна точно виконає свою частину роботи - сім рекомендацій Єврокомісії. І дуже важливо, щоб була аналогічна готовність до політичного рішення щодо України, щодо початку переговорів і з боку Європейського Союзу, усіх держав-членів", - зауважив президент.

Зеленський задоволений переговорами з усіма вищими дипломатами ЄС.

"У нас була хороша дискусія. І з багатьох питань. Ключове, звичайно, наш захист у цій війні, яка є агресією Росії не лише проти України як держави, але й проти України як символу того, якою вільною та демократичною може бути Європа", - сказав глава держави.

Зеленський подякував партнерам за військову, економічну та антиросійську санкційну підтримку.

"На кожну спробу Росії обманути санкційні режими та міжнародне право потрібна потужна відповідь світу. Будь-які злочинці - і тим паче такі злочинці, як у Москві, - розуміють лише мову сили та невідворотності покарання", - наголосив Зеленський.

У понеділок, 2 жовтня, у Києві відбулася зустріч Ради міністрів ЄС із закордонних справ. Це перший такий форум в історії, що проходить за межами Євросоюзу. Серед головних тем порядку денного зустрічі була інтеграція України до ЄС та демонстрація підтримки з боку Євросоюзу. Окрім того, міністри підбили підсумки західної військової допомоги та обговорили подальше посилення санкцій проти Росії.