Україна знищуватиме "гарматне м'ясо" з РФ, допоки не вижене окупантів - український дипломат в ООН

Україна планує знищувати російських військових, техніку та інші об'єкти РФ до повного визволення своїх територій. Це було заявлено під час засідання Радбезу ООН представником України Сергієм Дворником.

Він наголосив, що для російських солдатів, що перебувають в Україні, єдиним правильним рішенням було б здатися в полон. Таким чином, вони зможуть уникнути знищення, як у випадку з аеропортами Бердянська та Луганська, які були зруйновані 17 жовтня, а також у разі спроби атакувати українське місто Авдіївка з боку російських солдатів, що московські генерали використовують як пішаків для самогубних атак.

У заяві Дворникa зазначено, що російським військовослужбовцям в Україні є лише дві альтернативи: здатися в полон, як це уже зробили багато інших, або залишити тимчасово окуповані території України без будь-яких зволікань.

Доти, поки російські військові перебувають на українській території, вони є легітимними військовими цілями, додав Дворник.

17 жовтня українські війська провели нічний обстріл аеродромів біля захопленого росіянами Бердянська у Запорізькій області та тимчасово окупованого Луганська. У результаті були пошкоджені гелікоптери та техніка, що знаходилася на аеродромах ворогів.