Українці в Ірландії отримають нове житло: уряд країни оприлюднив план

Уряд Ірландії заявив про план розміщення українських біженців у модульних будинках, які будуть споруджуватись приватними забудовниками. Це стане першим кроком до переселення українців з готелів у довготермінове житло. Житлові комплекси мають бути розташовані недалеко від місцевої інфраструктури.

Зараз в уряді розглядають можливість будівництва модульних будинків, де можна буде проживати до 200 осіб. Це допоможе владі перемістити біженців з готелів і пансіонатів у тривале житло.

У Департаменті інтеграції повідомили про нестачу місць для розміщення заявників на міжнародний захист. Тому тимчасово нададуть намети та спальні мішки для всіх, хто потребує житла.

Також уряд пропонує приватним забудовникам взяти на себе відповідальність за експлуатацію та управління модульними будинками. За свою роботу вони будуть отримувати оплату від держави.

Зараз розглядають можливість будівництва модульних будинків через Офіс громадських робіт. Вартість будівництва квартири з двома спальнями приблизно складає 165 тисяч євро.

Таким чином, уряд Ірландії працює над тим, щоб забезпечити прийом та розміщення українських біженців у модульних будинках, щоб вирішити проблему браку житла у країні.

Джерело: https://www.businesspost.ie/migration-refugeesgovernment-ukraine-set-scheme-house-ukrainian-refugees-462723