Українські криміналісти пройшли тренінг у Британії з ідентифікації жертв масових катастроф

Українські криміналісти пройшли тренінг у Британії з ідентифікації жертв масових катастроф

У Національній поліції повідомили, що 12 криміналістів з різних регіонів України перейняли досвід провідних спеціалістів Міністерства внутрішніх справ Великобританії і покращили свої навички з ідентифікації жертв масових катастроф та роботи з протоколами DVI (Disaster Victim Identification) - об'єднання прижиттєвої та посмертної інформації про людину з метою швидшої ідентифікації особи під час масової загибелі людей.

За інформацією Нацполіції, криміналісти ознайомилися з міжнародними стандартами та методами ексгумації тіл з місць масових поховань та особливостями роботи на місці події, пов'язаної з радіаційною, хімічною, біологічною та ядерною загрозою.

У свою чергу, українські фахівці поділилися з іноземними колегами своїм досвідом у документуванні та розслідуванні воєнних злочинів під час бойових дій, проведення оглядів місць подій в умовах воєнного стану та збору доказової бази на деокупованих територіях.

"Отримані знання та практичні навички допоможуть криміналістам Нацполіції збирати якісну доказову базу для документування й розслідування воєнних злочинів росіян на території України, які будуть передані на розгляд Міжнародного кримінального суду", - зазначили у відомстві.

Читайте також: