"Укренерго" поставило на паузу "дні без відключень" та попередило про графіки 9 липня

Графік відключень на 9 липня
Графік відключень на 9 липня

Укренерго призупинила вимірювання фактичного споживання електроенергії у регіонах України

Національна енергетична компанія "Укренерго" оголосила про тимчасове призупинення вимірювань фактичного рівня споживання електроенергії в регіонах України. Згідно з повідомленням компанії, ця пауза триватиме з 9 по 24 липня.

На 9 липня заплановані обмеження електропостачання по всій країні. За прогнозами "Укренерго", з 05:00 до 14:00 обленерго застосовуватимуть дві черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 - чотири черги, а в інші години - три черги.

Раніше планувалося поетапно скасовувати обмеження для кожної області за певним графіком протягом двох тижнів. Однак ці плани довелося змінити через значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання електроенергії, спричинене спекотною погодою.

"У відповідь на численні звернення обленерго, 'Укренерго' скасовує проведення вимірів у вказаний період. В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні", - пояснили в компанії.

"Укренерго" запевняє, що режимні виміри будуть проведені пізніше, коли ситуація в енергосистемі стабілізується і знизиться температура повітря. Компанія наголошує на важливості цих вимірювань для забезпечення більш рівномірного та точного розподілу наявної в системі потужності між регіонами.

Читайте також