Укренерго застерігає: шахраї використовують фейки про відключення світла

Укренерго застерігає: шахраї використовують фейки про відключення світла

Національна енергетична компанія "Укренерго" оголосила про загрозу шахрайської діяльності у соціальних мережах. Зловмисники створюють фейкові сторінки, де використовується назва та символіка "Укренерго", щоб обманути користувачів.

За даними компанії, користувачі повідомили про появу підозрілої сторінки у Facebook. На ній розміщена неправдива інформація про можливе відключення електроенергії, що має на меті збільшити кількість відвідувань.

"Шахраї, заради збільшення кількості відвідувань, не вагаються використовувати будь-які методи", - підкреслюють представники "Укренерго".

Особливо цікавим є те, що на фейковій сторінці знаходиться посилання на Telegram-канал, де пропонується записатися в чергу для відвідування територіального центру комплектування (ТЦК).

"Укренерго" закликає громадян бути уважними та ретельно перевіряти джерела інформації. Компанія наголошує на важливості обережності при виборі джерел інформації та не переходити за підозрілими посиланнями!

Представники енергетичної компанії висловили подяку користувачам за допомогу у боротьбі з шахрайськими схемами та закликали продовжувати повідомляти про подібні випадки.

Читайте також: