Опитування показало, скільки українців виїхали за кордон та не повернулися

Опитування показало, скільки українців виїхали за кордон та не повернулися

Опитування вказало на те, скільки українців залишили свої домівки через війну.

За результатами опитування "Барометр якості життя", проведеного Європейською Бізнес Асоціацією спільно з Kernel і Gradus Research, 7% українців залишили свої постійні місця проживання і не повернулися, 18% переїжджали, але повернулися, а 73% не змінювали своїх будинків.

Серед бізнес-аудиторії 48% залишилися на своїх постійних місцях проживання, 40% переїхали і повернулися, а 10% поїхали і поки не повернулися.

Усі опитані нами співробітники компаній-членів Асоціації, що виїхали, зберегли своє місце роботи. При цьому 79% працюють повністю або переважно віддалено. Слід зазначити, що 50% працюють у міжнародній компанії, що працює в Україні, 36% - у міжнародній або українській компанії, що має представництва за межами України, та 14% - в українській компанії, яка веде діяльність в Україні

11% бізнес-аудиторії, які виїхали, мають намір повернутися протягом року, 39% планують повернутися не раніше ніж через рік, а решта 39% ще не вирішила.

Українці, які виїхали через війну, набувають статусу тимчасового захисту в 70% випадків. Проблеми з оподаткуванням доходів, одержаних в Україні, зустрілися з 30% опитаних.

Опитування показало, що 79% українців готові повернутися послідовно до закінчення війни, 57% - якщо не буде військових дій та обстрілів, 29% - за умови гідної заробітної плати в Україні, і 21% - якщо покращиться рівень життя.

Скасування тимчасового притулку може змусити 21% мігрантів повернутися, а заборона працювати дистанційно - 7%.

Нагадаємо, українці можуть отримати грошову допомогу на оренду житла в Польщі.

Читайте також: